terça-feira, 17 de fevereiro de 2015

Quiche de espinafres, cogumelos e salsichas

Doses: 4 Tempo: 1h15 Preparação: lume e forno Dificuldade: média

Ingredientes:

  • Cebola média (1 metade)
  • Alho (1 dente)
  • Azeite
  • Espinafres (200gr)
  • Cogumelos (200gr)
  • Salsichas de soja (1 lata)
  • Natas de soja (200ml)
  • Ovos de galinhas felizes (4)
  • Massa quebrada
  • Queijo ralado (optativo)
  • Pão ralado (a gosto)
  • Sal
  • Pimenta
  • Noz-moscada

Modo de Preparação:


Comece por descascar e picar a cebola e alho. Leve a refogar com um pouco de azeite, numa frigideira grande, em lume brando.

Lave os espinafres e os cogumelos e corte estes últimos. Junte-os à frigideira.

Tempere com sal, pimenta e noz-moscada.

Parta as salsichas em rodelas e adicione.

Junte as natas e desligue o lume. Deixe arrefecer durante alguns minutos.

Parta e bata os ovos numa taça. Adicione ao refogado e envolva.

Coloque a massa quebrada na forma e deite o refogado lá para dentro de forma a que o conteúdo fique bem distribuído.

Leve ao forno durante 30 minutos a 200º. 

Retire e adicione o queijo e o pão ralado de forma bem distribuída. Deixe no forno durante mais 20 minutos.

Sirva com uma salada de alface. Bom apetite! :)

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Spinach, mushrooms and soy sausages quiche

Portions: 4 Time: 1h15 Preparation: stove and oven Difficulty level: medium

Ingredients:

  • Onion (1)
  • Garlic (1 clove)
  • Olive oil
  • Spinach (100g)
  • Fresh mushrooms (100g)
  • Soy sausages (1 pack)
  • Soy cream (200ml)
  • Happy chickens' eggs (4)
  • Shortcrust pastry
  • Grated cheese (optative)
  • Breadcrumbs
  • Sea salt
  • Freshly grounded pepper
  • Nutmeg

Preparation:


Peel and chop the onion and garlic. Put it in a large pan with olive oil, and let it cook on low heat.

Wash and drain the spinach and the mushrooms. Chop the mushrooms and add both things to the pan.

Season with salt, pepper and nutmeg.

Afterwards, cut the soy sausages and add it to the pan as well. Add the cream and stir. Turn off the heat and let it cool down for some minutes.

Break the eggs into a bowl and whisk it. Add it to the pan and stir it together.

Meanwhile, prepare the shortcrust pastry on an oven dish. Pour the content of the pan into it and make sure the ingredients are distributed evenly.

Take to the oven for 30 minutes, at 200º.

After that time, take it out and add the grated cheese and bread crumbs. Let it cook for another 15 minutes.

Serve it with a green salad. Enjoy!

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