quarta-feira, 11 de janeiro de 2017

Beringela com fatias de tomate e mozarela

Doses: 1 Tempo: 35min Preparação: forno Dificuldade: mais fácil é impossível

Ingredientes:

  • Beringela (1, grande)
  • Tomates (2)
  • Mozarela (1 unidade, ~125g)
  • Azeite
  • Orégãos
  • Pimenta preta

Preparação:


Comece por lavar os vegetais. De seguida, corte os tomates em fatias finas, assim como a mozarela.

Depois, passe um guardanapo com um fio de azeite numa travessa de ir ao forno.

Por fim, segurando no pé da beringela, corte-a horizontalmente em fatias quase até ao pé. Faça cerca de 5, 6 cortes (dependendo de quão grande é a beringela).

Abra a beringela em leque e coloque as fatias de tomate e mozarela entre as fatias de beringela.

Coloque mais um fio de azeite por cima e tempere com orégãos e pimenta. Leve ao forno durante 25 minutos, a 200º.

Bom apetite!

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Eggplant with tomato and mozzarella slices

Portions: 1 Time: 35min Preparation: oven Difficulty level: as easy as it gets


Ingredients:


  • Eggplant (1 big)
  • Tomatoes (2)
  • Mozzarella (1, around 125g)
  • Olive oil
  • Oregano
  • Freshly ground pepper

Preparation:


Wash the vegetables.

Cut the tomato into thin slices. Do the same with the mozzarella.

Put a bit of olive oil in an oven dish and use a napkin to spread it.

Finally, to cut the eggplant, hold the stem and make horizontal cuts (around 6, depending on how big is the eggplant). Put it in the oven dish and open it like handheld fan. Then, add the slices of tomato and mozzarella in between the slices of eggplant.

Take it to the oven for 25 minutes, on 200º

Eat it while hot. Enjoy!

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