terça-feira, 4 de abril de 2017

Massa com shiitake e beringela picante

Doses: 3 Tempo: 45min Preparação: lume Dificuldade: fácil

Ingredientes:


  • Alho (3 dentes)
  • Azeite
  • Malaguetas (~2)
  • Coentros frescos
  • Gengibre (a gosto)
  • Beringela (1 grande)
  • Cogumelos shiitake (200g)
  • Limão (1)
  • Molho de soja (a gosto)
  • Sementes de sésamo

Preparação:


Descasque e pique os dentes de alho. Leve a refogar com bastante azeite, em lume baixo, numa frigideira grande. Junte as malaguetas, os coentros picados, gengibre ralado (ou em pó) e envolva.

Lave e corte a beringela em pedacinhos. Adicione ao refogado.

Depois, lave e corte os cogumelos em quartos. Quando a beringela estiver meio cozinhada, junte os cogumelos.

Momentos antes de apagar o lume, tempere com sumo de um limão e molho de soja. Sirva com arroz ou noodles, e sementes de sésamo por cima.

Bom apetite! :) 

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Spicy eggplant and shiitake pasta

Portions: 3 Time: 45min Preparation: stove Difficulty level: easy

Ingredients:

  • Garlic (3 cloves)
  • Olive oil
  • Chilli peppers (~2)
  • Fresh cilantro
  • Ginger
  • Eggplant (1)
  • Shiitake mushrooms (200g)
  • Lemon juice
  • Soy sauce
  • Sesame seeds

Preparation: 


Peel and chop up the garlic. Chop also two chilli peppers, fresh cilantro, and a bit of ginger.

Add everything to a large frying pan, on low heat, with a bit of olive oil, and stir occasionally. 

Meanwhile, wash and dice the eggplant. Wash also the mushrooms and cut into quarters. First add the eggplant to the pan, and only when it's halfway cooked add the mushrooms.

Once the vegetables are cooked, add the lemon juice and soy sauce. Turn off the heat.

Serve it with basmati rice or noodles, and top it with sesame seeds. Enjoy! :)

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