quarta-feira, 2 de novembro de 2016

Barquitas mexicanas com feijão preto e pimentos assados

Tempo: 15min Doses: 2-3 Preparação: forno Dificuldade: mais fácil é impossível

Ingredientes:


  • Cebola (1/2)
  • Tomate (1 grande)
  • Alho (1 dente)
  • Barquitas mexicanas (8, utilizei as de Old El Paso)
  • Feijão preto (~200gr)
  • Pimentos mistos assados (~100gr)
  • Malagueta (1 grande)
  • Limão (1)
  • Pimenta
  • Paprika
  • Alho em pó

Preparação:


Corte a cebola, o tomate e o alho em pedaços pequenos. Coloca-los em 6 das 4 barquitas mexicanas, assim como o feijão preto e os pimentos assados. Misture os ingredientes.

Pique a malagueta e distribua pelas várias barquitas. Tempere ainda com pimenta, paprika, alho em pó e sumo de limão.

Leve as barquitas ao forno por 10 min, a 200º.

Utilize as últimas duas barquitas para fazer quesadillas (receita aqui).

Sirva com guacamole (receita aqui) e sour cream (receita aqui).

Bom apetite!

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Mexican barquitas with beans and peppers

Time: 15min Portions: 2-3 Preparation: oven Diffculty level: as easy as it gets 

Ingredients:


  • Onion (1/2)
  • Tomato (1 big)
  • Garlic (1 clove)
  • Barquitas mexicanas (8, I used the ones from Old El Paso)
  • Black beans (~200g)
  • Roasted peppers (~100g)
  • Lemon (1)
  • Chilli
  • Pepper
  • Paprika

Preparation:


Cut the onion, tomato and garlic into small pieces. Put them in 6 of the 8 barquitas, as well as the black beans and roasted peppers. Mix the ingredients together.

Season it with the spices, chilli and lemon juice, and take it to the oven for 10 minutes, at 200º.


Use the last 2 barquitas for quesadillas (smash one riped avocado, season with garlic and lemon juice - that will be your guacamole. Put one layer of guacamole and another of grated cheese and let it cook in the oven until melted).

Serve it with more guacamole and sour cream (recipe here). 

Enjoy!

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